Het Grote Spaanse routeboek

Lekker reizen over 5500 kilometer met ‘het grote Spaanse routeboek’

Het stille dal van Valle de Lago bij Somiedo. (Route Gijón – León). Dit is de voorpaginafoto van ons routeboek.

Het stille dal van Valle de Lago bij Somiedo. (Route Gijón – León). Dit is de voorpaginafoto van ons routeboek.

2023 - Nieuw! Nu met 80 te downloaden gps-wandel- en fietsroutes

We nemen jullie mee op reis door het onbekende, maar mooie Spanje met het digitale ‘grote Spaanse routeboek’. Tien interessante tochten hebben we voor jullie samengesteld, waarbij we jullie kennis laten maken met zowel de steden als de natuur van het enorme land. Tijdens een van de reizen doen we ook de rustigere delen van de Portugese Algarve en Alentejo aan. Veel lees- en kijkplezier!


Bijna 5500 kilometer aan routes


In totaal hebben we bijna 5500 kilometer aan routes beschreven over kronkelige wegen, langs goudkleurige stranden, interessante steden en hoge bergen.


Elke reis telt 6 tot 10 overnachtingsplaatsen


Elke route telt zo’n 6 tot 10 te bezoeken steden, stadjes of natuurgebieden. Vanaf die overnachtingsplaatsen, waarbij je keuze hebt uit hotels, vakantieappartementen, campings of camperplaatsen, kun je de omgeving bezoeken aan de hand van onze speciale tips.


Gemaakt om binnen twee tot drie weken rond te reizen


Elke trip is een vakantie op zich. In ongeveer twee tot drie weken zou je één route kunnen ‘doen’, is het idee. Maar voor hetzelfde geld koppel je enkele route-ideeën aan elkaar, waardoor je nog langer kan genieten van landschappen, steden, het Spaanse  leven en de cultuur. Het is een digitale gids voor mensen die tijd nemen. Die de gevestigde toeristische hoogtepunten even durven te negeren, hoewel we natuurlijk ook enkele highlights hebben opgenomen in onze reisgids.    

Heerlijke taartjes uit Gijón. De stad heeft een wandelroute langs de bakkers- en taartjeswinkels uitgezet (Route Gijón – León).

Heerlijke taartjes uit Gijón. De stad heeft een wandelroute langs de bakkers- en taartjeswinkels uitgezet (Route Gijón – León).

Recensie:
Goed geholpen, mooie foto’s

We hebben het boek aangeschaft omdat we vanaf half oktober met de camper door Spanje willen trekken tot …… (…) Het boek ziet er heel goed uit, mooie foto’s en zo geschreven dat het uitnodigt om te lezen. Het is fijn om wat meer te weten te komen over de streek waar je bent.

Je kunt heel snel naar een volgende route en er zijn links ingebouwd met o.a. informatie over bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen. We gaan het zeker gebruiken bij onze reis naar Spanje.

Lenie en Jeta (Apple Books). Waarderen het boek met een 9 uit 10

Enkele paginavoorbeelden:
Als je de carroussel wilt stoppen. Klik op een foto.

De 10 uitgewerkte routes door Spanje en stukje Portugal. De onderliggende kaart is een oude schoolkaart uit de jaren vijftig en is nu digitaal opgenomen in ons grote Spaanse routeboek.

De 10 uitgewerkte routes door Spanje en stukje Portugal. De onderliggende kaart is een oude schoolkaart uit de jaren vijftig en is nu digitaal opgenomen in ons grote Spaanse routeboek.

Het grote Spaanse routeboek telt liefst 79 rust- of verkenningsplekken


Je hebt de keuze uit liefst 79 plaatsen, verdeeld over heel Spanje en het zuiden van Portugal. De keus is aan jou. Je kan genieten van het groene noorden, het ruige westen, het zonnige zuiden of het afwisselende oosten. Alle tien routes ‘afrijden’ kun je natuurlijk ook, maar dan ben je misschien wel een half jaar of langer bezig. 😉

Nieuw! Toegevoegd: 80 gps-bestanden

We hebben in onze nieuwste editie (2023) 80 te downloaden gps-bestanden ingebouwd. Dat zijn de routes die wijzelf hebben gelopen of gefietst. Het zijn Wikiloc-bestanden die je gratis kan downloaden. Heb je géén Wikiloc-abonnement dan is er geen man, of vrouw, overboord. Je maakt een gratis account aan en voila! Het downloaden begint en je kunt het daarna gebruiken in je gps-app. 


Het aanbod is divers. Van museum, naar levendig plein tot natuurgebied


Elke routesuggestie, want dat is het, zit bomvol afwisseling. Je krijgt niet alleen een stad te zien, maar ook het platteland. Je bezoekt een museum, een kerk, maar ook een stadsplein of winkelstraat. Je rijdt rond in een natuurgebied of bezoekt een prehistorische grot. Wil je wandelen of fietsen? In ons routeboek geven we je tips. 


De gids geeft je een handvat om verder te kijken dankzij de ingebouwde links

Onze overzichtelijke kaarten geven je een handvat om verder te kijken. De handige ingebouwde links bieden hulp bij het vinden van een toeristenbureau, overnachtingsplek of informatie over een natuurgebied.


Dit zijn onze beste suggesties, opgebouwd tijdens onze vele reizen


Dit boek laat onze beste ideeën zien. Wij, de Spanjekenners, hebben de plekken uitgezocht die we op onze reizen hebben aangedaan en waarvan we onder de indruk waren. Onder indruk van het lege land, de stilte, maar ook de gezelligheid in de steden en dorpen. We zijn er zeker van dat je na een reis met onze gids ‘verrijkt’ naar huis gaat. We laten je het ‘andere’ Spanje zien. 


Met deze gids mag je vooraf dromen om straks heerlijk te reizen


Het is een boek dat hopelijk met plezier en voorvreugde wordt gelezen. Bij deze gids mag je dromen. Wij vonden het in ieder geval heel leuk om zo’n dikke digitale pil te maken in Coronatijd. De periode waar je niet of nauwelijks op vakantie mocht gaan. Met onze herinneringen, aantekeningen en foto’s reisden we toch, maar dan in ons hoofd. Hopelijk zetten we jullie hiermee op het goede spoor. Reizen verrijkt.     

Onze favoriete barman van tapasbar Gorriti in Donostia. De bar vierde zijn honderdjarig bestaan (1921). (Route Hondarribia – Cadaqués).

Onze favoriete barman van tapasbar Gorriti in Donostia. De bar vierde onlangs zijn honderdjarig bestaan (1921). (Route Hondarribia – Cadaqués).

Recensie:
Goed en prettig boek

Goede routebeschrijvingen met heel veel tips en links, ook beschrijvingen van het gebied cq stad of dorp. In een woord heel goed

Geplaatst door Hans Koevermans (Boekenbestellen.nl)

Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

Kerkje bij Soto de Valdeón. Op de achtergrond zie je de Picos. (Route San Vicente – Ribadesella).

Kerkje bij Soto de Valdeón. Op de achtergrond zie je de Picos. (Route San Vicente – Ribadesella).

Welke routes zijn er?

De romantische renaissancestad Baeza, gelegen in de Andalusië. (Het grote Spaanse routeboek)

De romantische renaissancestad Baeza, gelegen in de Andalusië.

Samenvattend

Interesse? Ga dan naar:

De kathedraal van Zamora vanuit de lucht gezien (Dronefoto).

De kathedraal van Zamora vanuit de lucht gezien (Dronefoto).

NOG EVEN DIT:

– Dit is een routeboek, maar we geven je geen tips over welke weg je moet rijden! Dat moet je zelf bepalen. Waarom niet? Niet iedereen heeft hetzelfde vervoersmiddel. Dat bepaalt uiteindelijk je keuze om een bepaalde weg wel of niet te rijden.
Wij bijvoorbeeld hebben een camper, maar laten ‘witte’ wegen (Michelingids) liever links liggen. Iemand met een caravan zal beslist anders rijden dan een ‘gewone’ automobilist. Gelukkig heeft bijna iedereen een navigatiesysteem. Dat scheelt.

 

– Mocht er een nieuwe versie uitkomen dan kun je die na een melding van Apple of ons gratis downloaden. Een pdf-koper klikt daarvoor op de link van de orderbevestiging en krijgt daarmee gratis de update. Zie ook onze updatepagina.