Routegids Rijst op de korrel

Ontdek rijst & natuur met nieuwe e-reisgids en routeboek ‘Rijst op de korrel’

Een routegids voor een reis van Oost-Spanje naar de kust van Portugal, langs rijstvelden, natuurgebieden en leuke steden.

Een routegids voor een reis van Oost-Spanje naar de kust van Portugal, langs rijstvelden, natuurgebieden en leuke steden. 

Deze digitale reis- en routeboek brengt jullie zowel naar Spanje als Portugal. Het is een reis over ruim 1500 kilometer, van Oost-Spanje naar de westkust van Portugal. Een trip dwars over het Iberisch schiereiland. 


En rijst is onze leidraad, waarbij we natuurlijk niet de in de buurt gelegen natuurgebieden en steden of stadjes vergeten. Paella is het bekendste gerecht van Spanje. Een rijstgerecht. En nee, niet gemaakt van rijst uit China of een ander land in Zuidoost-Azië, maar gemaakt met rijstkorrels uit de omgeving van València. Want ja, Spanje is een rijstland. Het is zelfs een van de belangrijkste Europese rijstproducenten.


Spanje én Portugal


In onze nieuwe e-reisgids en routeboek ‘Rijst op de korrel’ gaan we op zoek naar de rijstvelden van het Iberisch schiereiland. Want ook Portugal telt een aantal rijstvelden. Het leuke van deze rijstgebieden is dat ze tevens belangrijke natuurgebieden zijn of zoals in het geval van Vegas Bajas de Guadiana, dat vlakbij een van de belangrijkste Romeinse steden van Spanje, Mérida, ligt. Die beschrijven we natuurlijk ook.

Het rijstmuseum in Valencía.

Mérida wordt aangedaan, want de oud-Romeinse stad ligt naast een paar rijstvelden.

Gevarieerde reis


Door rijst als leidraad voor een tocht te nemen, bezorgen we jullie een gevarieerde reis langs natuur en cultuur, door landelijke en stedelijke gebieden, langs rivieren, meren en zeeën. We laten jullie kennismaken met de Romeinen en de Moren, met zowel heden als verleden.


Routeboek


‘Rijst op de korrel’ is ook, anders dan onze andere digitale reisgidsen, een routeboek. We laten jullie de mooiste, de langste en de kortste routes naar de eindbestemmingen zien. We tonen geheimtips voor onderweg. We houden rekening met camperaars, mensen met auto en caravan, maar ook met toeristen die liever overnachten in een hotel of huisje.


Rijstrecepten


En omdat je van reizen honger krijgt, zeker als je langs al die rijstgebieden reist, krijgen jullie er ook nog eens een aantal typische Spaanse en Portugese recepten bij, zodat je thuis ook van al dat lekkers kunt genieten.

Lekker ontspannen bij Embalse de Celemín die ook de nabij gelegen rijstvelden verzorgt met het kostbare water.

Nog even dit:


Mocht je onze reisgids bij Boekenbestellen.nl kopen dan krijg je een pdf-bestand. Check of je e-reader er geschikt voor is! Is het een e-reader met alleen een zwart-witscherm dan is dat jammer, want in dit digitale boek staan alleen kleurenfoto’s.


Wij hebben ook 2 filmpjes in het boek bewerkt. We hebben de films voor je geuploaded naar YouTube. Door op de foto in het hoofdstuk te klikken ga je automatisch naar de juiste film op YouTube. Daarvoor heb je wel een wifi-verbinding nodig.

Alcalá del Júcar ligt in een kloof en wordt aangedaan op de reis van oost naar west. 

Recensie.
'Wederom prachtig met adequate beschrijvingen en fraaie plaatjes. Na de prik willen we sowieso de routes vanuit Merida in Portugal gaan rijden. Eigenlijk zou je willen dat maar weinig mensen dit moois lezen maar dat is egoïsme.' 

Wouke van Scherrenburg (ex-NOS, tv-serie ‘Strijd om het Binnenhof’) – Bron: Boekenbestellen.nl


Enkele paginavoorbeelden:
Als je de carroussel wilt stoppen. Klik op een foto.

Natuurgebied Dehesa de Abajo heeft een mooie camperplek, een nabij gelegen camping, heel veel ooievaars en een natuurgebied. Meer info erover kun je in de gids Rijst op de Korrel vinden.

Samenvatting:

Het westen van Portugal. Dit routeboek staat uitvoerig stil bij het rijststadje Alcázer do Sal.

De routes (in totaal 1547 kilometer):

Hoofdstukken:


Interesse? Ga dan naar:

Een fietstocht door het rijst- en natuurgebied van de Ebro Delta (YouTube)

Recensie

“Rijst op de korrel”. Dit boek biedt zoveel meer dan het het boek ‘paella’ van Penelope Casas, dat vooral recepten bevat en de Spaanse rijstvelden aanstipt. In het boek ‘rijst op de korrel’ komt zowel Spanje als Portugal aan het bod doorspekt met prachtige plaatjes over hoe het toen uitzag en nu.
Wie het met eigen ogen wil zien kan ook aan de slag met het boek: pak de bladzijden met de kaarten erbij en het kan niet mis gaan. Ook aan recepten is gedacht. Een compleet en verrassend boek! 

Ton uit Rotterdam – Bron: Boekenbestellen.nl